Acupunctuur Noordwijk

Op zoek naar acupunctuur in Noordwijk? Even verderop - bij Xi acupuntuur in Lisse - heten wij u van harte welkom voor het verhelpen van zowel lichamelijke als fysieke klachten die wij op natuurlijke wijze kunnen verlichten. Bent u op zoek naar een betrouwbare en natuurlijke behandelmethode? Dan zit u bij Xi acupuntuur goed!

Wat houdt acupunctuur in?

Acupunctuur is een onderdeel van een verzameling aan verschillende behandelwijzen uit Azië, voornamelijk China. De grondslag van deze geneeskunde is dat het lichaam en de psyche worden gezien als samenhangend. Deze geneeskunde stelt dat lichaam en geest onlosmakelijk verbonden zijn. Wanneer er lichamelijke en/of psychische klachten worden ervaren, stelt de Chinese geneeskunde (TCG) dat deze uiting van ziekte wijst op een ongeregeldheid in de algehele balans.

 

Bij Xi acupunctuur zullen wij aan de hand van deze Chinese geneeskunde acupunctuur toepassen. Door verschillende dunne naaldjes op meerdere plaatsen van het lichaam te plaatsen kan de balans tussen het lichaam en de geest worden teruggebracht. Door het gehele lichaam bevinden zich kanalen waar energie zich langs beweegt, die door de frictie van deze naalden getriggerd worden om opnieuw goed door het lichaam te stromen. Deze kanalen worden ook wel meridianen genoemd, die door deze behandeling zonder bijwerkingen zichzelf zullen gaan herstellen.

Pijnverlichting

Acupunctuur is een volledig pijnloze geneeswijze waarbij pijn wordt verzacht of zelfs volledig wordt verholpen. Deze vorm van Chinese geneeskunde kan worden toegepast bij verschillende klachten, waaronder menstruatiepijn, hart- en vaatziekten, maar ook het stoppen met verslavende middelen en overspanningsklachten.

De behandeling met acupunctuur kan worden gezien als een aanvullende genezing met lage impact, waarbij door het maken van kleine krasjes in de energiekanalen in het lichaam deze worden gestimuleerd om zichzelf te herstellen. Door deze reactie op te wekken zal er bloed naar de kleine verwondingen stromen, waarna het lichaam deze zal herstellen en pijn over het gehele lichaam zal reguleren en verzachten.

Dus, als je een acupunctuur kliniek nabij Noordwijk zoekt, nodigen we je van harte uit om in Lisse langs te komen, waarbij we u begeleiden in een op maat gemaakte behandeling waarbij uw energetische huishouding zal worden hersteld en u op een holistische wijze kan worden behandeld.