Acupunctuur Lisse

Bij Acupunctuur Lisse bent u van harte welkom voor de behandeling van zowel psychische als fysieke klachten. Bent u op zoek naar een natuurlijke geneeswijze voor uw klachten en zoekt u naar een veilige en effectieve behandeling? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een behandeling waarbij dunne naalden op bepaalde punten over het gehele lichaam worden geplaatst ter pijn- of symptoomverlichting. De behandeling komt voort uit eeuwenoude Chinese geneeskunde, die van mening is dat het lichaam en de geest van een mens één zijn. Dit houdt in dat lichamelijke, emotionele en psychische ontwikkelingen elkaar beïnvloeden. Een verstoring in dit huishouden kan voortkomen uit een disbalans in de energetische huishouding.

Volgens de TCG (Chinese geneeskunde) is ziekte dus geen plots verschijnsel, maar een hinder in het gehele systeem van het lichaam en de psyche.

TCG staat voor ‘Traditional Chinese Medicine’. Het is een verzamelnaam voor verschillende geneeswijzen. Deze geneeskunde is eeuwenoud en wordt onder andere toegepast om de verbinding en het evenwicht tussen lichamelijke, emotionele en psychische huishouding te herstellen.

Het rehabiliteren van de energiehuishouding is waar Acupunctuur Lisse in is gespecialiseerd. Acupunctuur pakt de problemen in de energetische huishouding aan door bepaalde punten door middel van naalden te prikkelen, waardoor de energie weer evenredig door het lichaam kan stromen en de balans kan worden hersteld. Deze punten worden ook wel meridianen genoemd: dit zijn allerlei energiebanen die van top tot teen door je lichaam lopen. Deze banen vormen gezamenlijk een groot web die de levensenergie door het lichaam begeleidt. Elk van deze meridianen staan in verbinding tot ieder hun eigen orgaan in het lichaam.

Natuurlijke geneeswijze

Acupunctuur komt dus voort uit eeuwenoude opgedane kennis en praktijkervaringen waarbij het lichaam ertoe gezet wordt zichzelf te herstellen. Behandeling door middel van acupunctuur wordt gezien als een effectieve wijze om pijn te reduceren of zelfs volledig te genezen. De acupunctuurnaalden zullen zorgen voor een kleine beschadiging op de plaats van het aanbrengen, wat genoeg zal zijn om het lichaam aan het werk te zetten. Tijdens het plaatsen van de acupunctuurnaalden wordt geen ongemak ervaren en zal het tevens de bloedsomloop verbeteren, pijnverzachting en heling als resultaat bieden.

Een extensieve lijst opgesteld door het WHO (World Health Organization) geeft een kleine greep uit indicaties waar acupunctuur van op toepassing is. Zo heeft acupunctuur bewezen effect op onder andere bloeddruk problematiek, zenuwpijn, ondersteuning tijdens chemotherapie, dysenterie en pijn aan het gezicht en tanden.

Bij Acupunctuur Xi in Lisse zult u worden begeleid in het maken van de juiste behandeling voor u, waarmee de traditionele TCG (Chinese geneeskunde) u zal helpen om volgens eeuwenoude traditie de energiestroom in uw lichaam te herstellen.