Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)


Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG)

De TCG bestaat uit veel verschillende elementen. Therapeuten hebben de keuze uit het voorschrijven van kruiden en diëten en het beoefenen van verschillende vormen van massage, zoals tuina, cupping (bolvormige glazen worden verwarmd en met de opening op de huid gezet) en de zogenaamde Guasha.

Het meest bekende onderdeel uit de TCG is natuurlijk de acupunctuur. Acupunctuur maakt gebruik van beïnvloeding van de acupunctuurpunten van het lichaam met naalden of met Moxa, een specifiek kruid dat in een bolletje wordt gekneed en vlakbij het te behandelen punt wordt gebrand. Andere vormen waarbij de acupunctuurpunten worden gestimuleerd zijn bijvoorbeeld de Tuina (Chinees) en de Shiatsu (Japans).

Andere veel voorkomende behandelingsmethoden zijn Chinese kruiden, de oeroude oorsprong van hedendaagse medicijnen. Het grote verschil is dat het uit natuurlijke bronnen komt en niet door middel van chemie wordt gecreëerd, dat vaak bijwerkingen geeft.

Ooracupunctuur is een vorm van acupunctuur waarbij de behandeling zich uitsluitend op de oren richt. Voor ooracupunctuur gelden dezelfde indicaties als voor acupunctuur.

Interesse gekregen in een behandeling bij Xi Acupunctuur Lisse? Neem dan hieronder contact op.