Cupping Therapie


Cupping-therapie

Cupping-therapie dateert uit de oude Egyptische, Chinese en Midden-Oosterse culturen. Een van de oudste medische leerboeken ter wereld, de Ebers Papyrus,

beschrijft hoe de oude Egyptenaren cupping-therapie gebruikten in 1, 550 voor Christus.

Bij een typische cupping-sessie worden glazen bekers opgewarmd met een watje of een andere brandbare substantie, die wordt gedrenkt in alcohol, aangestoken en vervolgens in de beker wordt geplaatst. Door de substantie in de beker te verbranden, wordt alle zuurstof verwijderd, waardoor een vacuüm ontstaat. Afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld, blijven de cups 5 tot 10 minuten op hun plaats. Er kunnen meerdere bekers tegelijk op het lichaam van een patiënt worden geplaatst. Sommige beoefenaars zullen ook kleine hoeveelheden medicinale oliën of kruidenoliën op de huid aanbrengen vlak voor de cupping-procedure, waardoor ze de cups op en neer kunnen bewegen op bepaalde acupunten of meridianen, nadat ze zijn aangebracht.

 

 

In China wordt cupping voornamelijk gebruikt om aandoeningen van de luchtwegen te behandelen, zoals:

bronchitis, astma en congestie; artritis; gastro-intestinale stoornissen; en bepaalde soorten pijn. Sommige beoefenaars gebruiken ook cupping om depressie te behandelen en zwellingen te verminderen. Vlezige plaatsen op het lichaam, zoals de rug en buik (en in mindere mate de armen en benen), zijn de voorkeursplaatsen voor behandeling.

 

Interesse gekregen in een behandeling bij Xi Acupunctuur Lisse? Neem dan hieronder contact op.