Acupunctuur Hoofddorp

Volgens de meer dan duizend jaar oude Chinese geneeskunde (TCG) zijn de fysieke en mentale gezondheid van de mens één. Zowel lichamelijke als emotionele en mentale ontwikkelingen staan met elkaar in verbinding, wat maakt dat ziekte het lichaam niet overkomt. Dit ontstaat door een blokkade tussen deze elementen, wat voortkomt uit een miscommunicatie in de energetische huishouding van de mens.

Waarom werkt acupunctuur zo goed?

In het lichaam lopen verschillende kanalen die door het gehele lichaam bloed en energie laten stromen. Deze kanalen vormen samen een groot web waarmee deze elementen door het gehele lichaam lopen en verdeeld worden over alle organen. Wanneer er klachten worden ervaren in de mentale en/of fysieke gezondheid, is er een obstructie ontstaan in een of meerdere van deze kanalen.

Deze kanalen worden ook wel meridianen genoemd, waarbij deze een afsluiting creëren voor het doorstromen van energie. Acupunctuur Xi in Lisse, nabij Hoofddorp maakt gebruik van dunne naalden die over het gehele lichaam strategisch worden geplaatst. Deze naalden worden pijnloos aangebracht, waarmee kleine verwondingen ontstaan langs de meridianen. Hierdoor wordt het lichaam in staat gesteld om in een zelfherstellende modus te komen en deze wondjes langs de meridianen te helen.

Pijnverlichting en herstel

Doordat het lichaam een klein signaal heeft gehad is deze aangezet om de bloedtoevoer naar de meridianen te herstellen en pijn te moduleren. Hierdoor kan naast het bloed ook de energie zich weer door het lichaam laten stromen en kan pijn worden verlicht of zelfs volledig worden verholpen. Hiermee wordt de energetische balans hersteld en kan u op een pijnloze en veilige manier uw lichaam behandelen volgens eeuwenoude Chinese geneeswijze.

Acupunctuur is geschikt voor verschillende pijnbeelden, hierbij kunt u denken aan hart- en vaatziekten, maar ook misselijkheidsklachten, tand- en/of nekpijn, hartinfarcten, artritis en migraine. Xi Acupunctuur in Lisse - om de hoek van Hoofddorp - heet u van harte welkom in onze kliniek voor het vinden van een volledig veilige en natuurlijke behandeling.