Acupunctuur Heemstede

Acupunctuur, een groeiende en zeer effectieve vorm van pijnbestrijding en het herstellen van het energetische huishouden. Maar wat is het nu precies?

Alles over acupunctuur

Acupunctuur is een eeuwenoude methode dat is gebaseerd op TCG (Chinese geneeskunde) waarbij verschillende technieken worden toegepast, waaronder acupunctuur. Deze vorm van geneeskunde baseert zich op de mens dat als een geheel wordt gezien. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden, waarbij bij het optreden van een ziekte gekeken wordt naar de verbintenissen tussen zowel het emotionele als het lichamelijke en psychische gestel. Op het moment dat er zich een blokkade voordoet wordt dit gezien als een energetische huishouding dat uit balans is geraakt.

 

Bij Xi acupunctuur in Lisse, vlakbij Heemstede wordt door middel van acupunctuur gezorgd voor een herstel in deze energiehuishouding. Tijdens de acupunctuur zullen gedurende een of meerdere sessies kleine naaldjes over het gehele lichaam geplaatst worden langs zogeheten meridianen. Dit zijn kanalen die door het hele lichaam lopen en naast bloed ook energie door het lichaam verspreidt. Wanneer er zich een verstoring voordoet, is er sprake van een blokkade in een van deze meridianen.

Hoe werkt acupuntuur?

De naaldjes worden op pijnloze wijze tactisch langs deze meridianen geplaatst, waardoor er zich kleine wondjes vormen. Het lichaam zal zichzelf herstellen door deze wondjes te helen en hier bloed naartoe te voeren. Op deze manier worden blokkades langs deze meridianen opgeheven en kan zowel het bloed als de energie weer door het lichaam stromen. Het lichaam leert zichzelf op deze wijze te herstellen en kan het pijn verlichten of zelfs volledig doen verdwijnen.

Acupunctuur kan worden gebruikt bij verschillende klachten, zoals ochtendmisselijkheid of misselijkheid tijdens chemokuren, maar bijvoorbeeld ook bij tand- en zenuwpijnen, maagaandoeningen en bloeddruk problemen. Daarnaast kan acupunctuur ook voor geestelijke gezondheid voordelig zijn.

Bent u geinteresseerd in Chinese geneeskunde en zoekt u een pijnloze bestrijding van blokkades in uw lichaam? Xi Acupunctuur in Lisse, nabij Heemstede helpt u graag bij het vinden van een passend behandelplan waarin wij u helpen uw zelfherstellende vermogen te activeren op een veilige en holistische manier